Programda mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Turizm ve Otel İşletmecilği alanında ön lisans diploması verilir.

 

Hedefleri:

Yiyecek hazırlama  ve pişirme sanatını,  gıda  hijyen ve güvenliğini,  sağlıklı beslenme ilkelerini öğretmek, çalışacakları işletmelerde mutfak ve yeme-içme ile ilgili her türlü organizasyonu yürütebilmelerini sağlamak. Türk ve Dünya Mutfak Kültürünü tanıtmak, estetik bakış açısına sahip yaratıcı , çevresiyle iyi iletişim içinde olan, mesleği ile ilgili her tür kademede eğitim verebilecek düzeyde aşçılar ve mutfak yöneticileri yetişmektir.

 

Program Çıktıları

-Aşçılık ile ilgili kavram ve ilkeleri tanımak.

-Mutfak işleri ve mesleğini yerine getirmede bağımsız çalışmak.

– Ekip üyesi olarak sorumluluk alabilmek.

 

 

                                                                                                    Yrd. Doç. Dr. Gürkan ALAGÖZ

                                                                          Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Başkan V.