1. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi

Üniversitemiz Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu ve Erzincan Valiliği işbirliği ile gerçekleştirilen; ana teması “Doğa Sporları ve Kış Turizmi” olan ve turizm sektöründe sorunları belirleyerek çözüm üretmeyi amaçlayan 1. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Hilton Garden Inn Erzincan Otel’de düzenlenen kongrenin açılış törenine Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Adem Başıbüyük, kurum ve kuruluş müdürleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Arzu Güncü, turizm sektöründe büyük bir değişim yaşandığını ifade ederek, bu değişime ayak uyduran ülkelerin büyük bir gelişme gösterdiğini ifade etti. Alternatif turizmin geleceğe damga vuracağını belirten Güncü, kongre süresince alternatif turizmdeki sorunların belirlenerek çözüm önerilerinin masaya yatırılacağını kaydetti.

Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Adem Başıbüyük de yaptığı konuşmada turizmin insanlığa her alanda büyük katkı sunduğunu ifade etti. Turizmin içinde bulunduğumuz çağın en büyük endüstrisi haline geleceğini belirten Başıbüyük, “Bu kongre ilimizin alternatif turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi bakımından son derece önemli bir misyonu yerine getiriyor” dedi.

Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy da ilimizdeki alternatif turizm potansiyeline dikkati çekerek, kongre süresince yapılacak çalışmalar ile Erzincan turizminin hak ettiği yere geleceğine inandığını belirtti.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise yaptığı konuşmada Erzincan’a her yıl gelen turist sayısının artış gösterdiğini ifade ederek, bu sayıyı artırmak için çaba göstereceklerini söyledi. 1. Alternatif Turizm Kongresinin şehir turizmine katkı sağlamasını temenni ettiğini söyleyen Vali Kahraman, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından kongrenin oturumlarına geçildi. 2 gün süren kongre süresince 15 farklı oturumda alternatif turizm detaylı bir şekilde masaya yatırıldı. Ülkemizin farklı illerinden gelen akademisyen, bürokrat ve sektör temsilcileri oturumlar süresince turizm sektöründeki sorunları tartışarak, çözüm önerilerini masaya yatırdı.

Kapanış ve Değerlendirme Toplantısı

Oturumların ardından kongrenin kapanış ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Prof. Dr. İzzet Bozkurt tarafından yapılan değerlendirmede kongrenin başarılı ve yoğun bir tempo ile geçtiği belirtildi. Prof. Dr. İzzet Bozkurt, “Kongre süresince yapılan bildirimlerin derin bir araştırmaya dayandığını gördüm, bu beni çok mutlu etti. Burada alternatif turizmin her dalı konuşuldu ve tartışıldı. Bu bakımdan kongre hedefine ulaştı” dedi.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arzu Güncü ise turizm sektöründe yapılacak çok iş olduğunu, bu kongrenin de onlardan biri olduğunu ifade ederek, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Değerlendirme toplantısının ardından kongrenin gala yemeği düzenlendi. Programda ayrıca plaket takdimi düzenlenerek pasta kesimi gerçekleştirildi.

Gezi Programı

Katılımcılara kongre süresince Erzincan’ın turistik yerleri gezdirilirken, Kongrenin 3. ve son gününde Kemaliye gezisi düzenlendi. Katılımcılara Karanlık Kanyon, Koçan Şelalesi, Kartal Kaya, Apçaağa Köyü, Geleneksel Kemaliye Evleri, Değirmenbaşı, Lökhane, Kadıgölü, Zincirlikaya, Manili Yol ve Kemaliye Şehir Merkezi gezdirilerek ilçenin kültürel yapısı hakkında bilgi verildi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email