EVLİYA ÇELEBİ TURİZM, SEYAHAT VE KÜLTÜR KULÜBÜ FAALİYETLERİ

Kulübümüz adını 17. yüzyılın önde gelen gezgini Evliya Çelebi’den almıştır.  Kırk yılı aşkın süreyle Osmanlı topraklarını gezmiş ve gördüklerini Seyahatnâme adlı eserinde toplamıştır.

Kulübümüz 2013 yılında Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur. Kulübümüz üye sayısı değişken olmakla birlikte Erzincan Üniversitesi’nin bir çok biriminde eğitim gören öğrenciler tarafından yönetilmektedir. Kulübün kuruluş amaçları arasında, ülke ve bölge turizmine katkı sağlamak, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyerek toplum ve üniversite öğrencileri arasında turizm bilincinin artmasını sağlamak,  öğrencilerin boş zamanlarının değerlendirilmesi, sosyalleşmeleri ve çevresindeki turistik unsurlar hakkında bilgi sahibi olmaları, ülke turizmi açısından önemli destinasyonların öneminin kavranması, çeşitli yerlere ve alanlara kültürel mirasın incelenmesi ve bilgi edinilmesi amacıyla yapılacak info (bilgilendirme) turlar ile bu yerlerin önemini kavratmaktır. Ayrıca turizm sektörünün sorunları ile ilgili konferanslar, paneller düzenlemek ve bu sorunların çözümüne yardımcı olacak araştırmaları yürütmek kulüp faaliyetleri arasındadır.

2013 yılında kurulan kulübümüz yeni olmasına rağmen 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı içerisinde bir dizi etkinlik gerçekleştirmiştir. Öncelikle sosyal sorumluluk projesi geliştirilmiş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçerek Karadiğin Köyü İlkokulu Anasınıfının yenileme çalışmaları yapılmıştır. Sponsorlar aracılığıyla toplanan bağışlarla Eğitim Fakültesinde kermes düzenlenmiştir. Kermesten elde edilen gelir Karadiğin Köyü Anasınıfı boya badana ve tadilatı yapılmış, masa, sandalye, halı, oyuncak, eğitim materyalleri alınarak eğitim ve öğretime hazır hale getirilmiştir. Ayrıca yaşlılar haftasında 100. Yıl Atatürk Huzurevi YBRM ‘ne klüp üye öğrencileri tarafından ziyaret gerçekleştirilmiştir. Yaşlılarımıza çikolata ve kolonya ikram edilerek sohbetler gerçekleştirilmiştir.
2014 yılında Başkent Ankara gezisini yapılmıştır. Gezi esnasında başkent olarak Ankara’nın şehir kültürünü gözlemlenmiştir. Tarihi ve turistik noktalarını ziyaret edilmiştir.  Ziyaret edilen Kültürel Varlık ve Müzeler: Kurtuluş Savaşı Müzesi (1.TBMM), Cumhuriyet Müzesi (2. TBMM), 3. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Maden Tetkik ve Arama Müdürlüğü Doğa Tarihi ve Tabiat Müzesi, Anıtkabir, Atakule, Çankaya Köşkü Müzesi, Gençlik Parkı. Gezide öğrencilerde gezi sürecini benimsetilmiştir. Gezi yapılırken dikkat edilecek noktaları gösterilmiştir. Uygulama yapmalarını sağlanmıştır.

KERMES ETKİNLİĞİ

KARADİĞİN İLKOKULU ANASINIFI AÇILIŞI